ΤΑΙΝΙΕΣ 2017

Αφιέρωμα στο Γιώργο Μιχαλακόπουλο

Το Arcadian Screenings οργάνωσε αφιέρωμα στο έργο του ηθοποιού και σκηνοθέτη Γιώργου Μιχαλακόπουλου με προβολές σκηνών από τις θεατρικές παραστάσεις, τις κινηματογραφικές ταινίες και τις τηλεοπτικές σειρές στις οποίες πρωταγωνίστησε. Ο ίδιος ο ηθοποιός συζήτησε με το κοινό της Τρίπολης και εξομολογήθηκε άγνωστα περιστατικά από την εποχή της Δικτατορίας με τις περιπέτειες του με τους λογοκριτές της Χούντας.
Το Φεστιβάλ επέλεξε να προβάλει το μοναδικό διασωθέν επεισόδιο της ιστορικής σειράς Εκείνος και Εκείνος για να καταδειχθεί στο κοινό ο πρωτοποριακός ρόλος που διαδραμάτισε ο Γ. Μιχαλακόπουλος στην υποκριτική τέχνη. ‘Ένα έργο 44 ετών τεκμηρίωσε, αλώβητο από το πέρασμα του χρόνου, με την ποιότητα, τον ελλειπτικό αλληγορικό λόγο, την μοντέρνα για τότε αλλά και τώρα ακόμη, σκηνοθεσία και δραματουργία, την μοναδική συμβολή του Γ. Μιχαλακόπουλου.


Μέρος 1ο
Εκείνος και Εκείνος-ΤΟ ΑΥΓΟ
Η περίληψη
Ο Λουκάς (Βασίλης Διαμαντόπουλος) και ο Σόλων (Γιώργος Μιχαλακόπουλος) είναι δύο απλοί άνθρωποι, που σατιρίζουν τα κακώς κείμενα της κοινωνίας και προσπαθούν με σχόλια, απόψεις, συζητήσεις να κατανοήσουν τον παραλογισμό και τον προβληματισμό της σημερινής κοινωνίας. Είναι σαν δύο κλασικοί «Ρωμιοί», που προσπαθούν να καταλάβουν την κοινωνία των τελευταίων χρόνων της Χούντας και με τα αλληγορικά της στοιχεία περνούσε έμμεσα μηνύματα κατά της δικτατορίας στο κοινό.. Οι δικτάτορες δυσκολεύονταν μάλιστα πολύ να λογοκρίνουν τη σειρά, λόγω του ότι όλα υπαινίσσονταν και τίποτα δε λεγόταν ευθέως.

Ηθοποιοί: Βασίλης Διαμαντόπουλος (Λουκάς), Γιώργος Μιχαλακόπουλος (Σόλων), Νίκος Κούρος, Ελπίδα Μαζαράκη, Βάντα Καρακατσάνη, Στέλιος Λιονάκης, Δημήτρης Μπικηρόπουλος, Βασίλης Τσιβιλίκας, Άννα Κυριακού, Τζούλια Αργυροπούλου.
Σενάριο: Κώστας Μουρσελάς
Σκηνοθεσία: Κωστής Ζώης (15 επεισόδια), Βασίλης Διαμαντόπουλος (43 επεισόδια), Φώτης Λαζαρίδης (45 επεισόδια)
Τηλεσκηνοθεσία: Βασίλης Βλαχοδημητρόπουλος (52 επεισόδια), Μιχάλης Παπανικολάου (51 επεισόδια)
Παραγωγός: Νίκος Νικολαρέας
Εταιρεία παραγωγής: Τομή (78 επεισόδια), T.V.-R.C. (25 επεισόδια)
Μουσική: Κωστής Ζώης
Σκηνικά: Μανώλης Μαριδάκις
Φωτογραφία: Γιώργος Μακρινός
Μουσική τίτλων: "Baba O' Riley" του ροκ συγκροτήματος "The Who" του 1971.

ΕΚΕΙΝΟΣ και ΕΚΕΙΝΟΣ ΤΟ ΑΥΓΟ TRAILER

 

 

 

 

Μέρος 2ο – η συζήτηση
Φανερά συγκινημένος ο Γ. Μιχαλακόπουλος αφηγήθηκε τις περιπέτειες με την λογοκρισία που είχε με την θεατρική παράσταση του έργου «Ω, τι κόσμος μπαμπά!» του Κώστα Μουρσελά στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και το Ηράκλειο της Κρήτης.
Βίντεο: Ο Μιχαλακόπουλος για το «Οιιι των Κρητικών»

 

 

 

Μέρος 3ο – Η Τρίπολη τιμά τον Γ.Μιχαλακόπουλο
Βίντεο: Ο χαιρετισμός του Δημάρχου Τρίπολης Δ.Παυλή στον τιμηθέντα ηθοποιό