4Ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Arcadian Screenings

Το Arcadian Screenings με την 4η διοργάνωσή του, παρουσιάζεται στο κοινό της Αρκαδίας, 20-26 Φεβρουαρίου 2019.

Το 4ο Φεστιβάλ είναι ξεχωριστό, όχι μόνο γιατί είναι μεγαλύτερο σε διάρκεια κατά 2 ημέρες από τα προηγούμενα, αλλά και διότι αγκαλιάζει όλες τις μορφές της τέχνης με ζωντανές παραστάσεις και εκδηλώσεις, για το θέατρο, το βιβλίο, τη μουσική και το χορό.

Στις 20/2 η επίσημη πρεμιέρα με συναυλία του Νίκου Πορτοκάλογλου και δεξίωση στο Αποστολοπούλειο.

 

 

21-25 Φεβρουαρίου το πρόγραμμα προβολών στο Μαλλιαροπούλειο, το Cineville και το Αποστολοπούλειο, στην Τρίπολη και στις 26 μια γιορτή, η Τελετή Λήξης και Απονομής Βραβείων με ζωντανή μουσική λυρικού θεάτρου, με θεατρική παράσταση, και προβολή της βραβευμένης ταινίας στο Μαλλιαροπούλειο.

Μια συλλογή από 50 ταινίες μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ και κινουμένων σχεδίων, από την Ελλάδα, την Ευρώπη, τις ΗΠΑ και όλο τον κόσμο, προβάλλεται στο κοινό της Αρκαδίας (Τρίπολη, Δημητσάνα, Μεγαλόπολη και φέτος, Σπήλαιο Κάψια.)

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Αντλώντας συμπεράσματα από τις τρείς προηγούμενες διοργανώσεις, το 4ο Φεστιβάλ είναι πιο λαϊκό και μαζικό εμπλουτισμένο και με ταινίες μυθοπλασίας με έμφαση στην κωμωδία για μεγάλο κοινό.

Για το 4ο Φεστιβάλ έχουν προγραμματιστεί 4 θεματικά αφιερώματα:

 1. Κινηματογράφος και Λογοτεχνία με πέντε ελληνικές ταινίες, οι οποίες βασίστηκαν σε μυθιστορήματα και διηγήματα Ελλήνων Λογοτεχνών Θα προβληθούν οι εξης γαλλικές κωμωδίες «2 Automes 3 hivers», «Effet Aquatique», «Quai D' Orsay», «La Belle et la belle». Σε συνδυασμό με τις κωμωδίες του Σωτήρη Γκορίτσα το πρόγραμμα προβολών θα έχει έντονο ψυχαγωγικό χαρακτήρα.

Τιμώμενος σκηνοθέτης o Σωτήρης Γκορίτσας.

 1. Πέντε Ταινίες για τα Άτομα με Αναπηρία. Τρεις ταινίες από την Γερμανία, την Ολλανδία και την Κίνα σε πρώτη πανελλήνια προβολή και δυο σε πρώτη προβολή για το κοινό της Αρκαδίας από την Ελλάδα και την Ιταλία.
 2. Δέκα ταινίες για παιδιά. Παραμύθια στο σινεμά
 • Επτα κινηματογραφημένα παραμύθια των Αδελφών Γκρημ,
 • μιας Γαλλικής Animation΄Κινουμένων σχεδίων «La Buche de Noel» 
 • Και δύο ταινιών τρισδιάστατων κινουμένων σχεδίων του Ευγένιου Τριβιζά παρουσία του ίδιου συγγραφέα.

4.Τρεις Ταινίες για τη μετανάστευση των Ελλήνων σε Αμερική, Σουηδία, και Αυστραλία.

Σε πρώτη προβολή στην Ελλάδα θα παιχτεί η γαλλική ταινία Les Revoltes, αφιερωμένη στο Μάη του '68 με καλεσμένο το σκηνοθέτη Ζακ Κεμπαντιάν.

Το πρόγραμμα προβολών ολοκληρώνεται με 8 ντοκιμαντέρ από τη Γαλλία, την Πολωνία, τη Ρωσία, τη Σερβία και τη Βουλγαρία, 8 ελληνικά ντοκιμαντερ και 12 ταινίες Αρκάδων για την Αρκαδία.

Στη δεύτερη φάση του Φεστιβάλ (30/4-2/5 2019 θα προβληθούν για πρώτη φορά στην Τρίπολη 8 νέες ταινίες ελλήνων σκηνοθετών σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και 8 νέες ταινίες Αρκάδων Δημιουργών.

Παράλληλες εκδηλώσεις: Σκηνοθέτες, ηθοποιοί, συγγραφείς, ποιητές, εικαστικοί, μουσικοί, ακαδημαϊκοί και κοινωνικοί επιστήμονες είναι οι καλεσμένοι του Φεστιβάλ και παίρνουν μέρος σε παράλληλες με τις προβολές εκδηλώσεις - συζητήσεις με ποικίλα θέματα ιστορικά, λογοτεχνικά, εικαστικά, μουσικά.

 1. Θεατρικές παραστάσεις στο Μαλλιαροπούλειο. Η Θεατρική Ομάδα τρίπολς και οι Δράστες ανεβάζουν σε θεατρικά μονόπρακτα 4 διηγήματα του Σωτήρη Δημητρίου. Κύστη σε σκηνοθεσία Γεωργίας Δάλκου (Θεατρική Ομάδα Τρίπολης).και Σαν τα Χελιδόνια Λέλε μου σε σκηνοθεσία Ματίνας Ντούσκου-Δράστες.
 2. Συναντήσεις με συγγραφείς. Ομάδες μελών του Φιλοτεχνικού ομίλου Τρίπολης συναντούν τους συγγραφείς, Σωτήρη Δημητρίου και Γιώργο Δενδρινό.
 3. Οπτικοαουστική ζωντανή ανάγνωση παραμυθιών του Ευγένιου Τριβιζά για τα παιδιά και τους γονείς τους στην Τρίπολη. Ο διάσημος, βραβευμένος, πολύ-μεταφρασμένος συγγραφέας θα παρουσιάσει ο ίδιος τα παραμύθια του με παράλληλη προβολή των ζωγραφιών που εικονογραφούν τα βιβλία του.
 4. Home New Home. Σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία για το προσφυγικό στην Ελλάδα θα γίνουν προβολές ταινιών για το προσφυγικό από την συλλογή Home New Home, μία διεθνή δράση για την υποδοχή των προσφύγων στην Τουρκία, την Ελλάδα, την Παλαιστίνη, τον Λίβανο και την Ιορδανία.
 5. Ανοιχτά Οινοποιεία. Ξενάγηση των καλεσμένων στα οινοποιεία της Μαντινείας και προβολές 2 ταινιών για το κρασί (The Promise) και το μοσχοφίλερο (ταινία παραγωγής των εργαστηρίων Arcadian Screenings) σε 2 οινοποιεία.
 6. Σπήλαια Κάψια. Συνεχής προβολή της ταινίας κινουμένων σχεδίων «Quest» του βραβευμένου με ΟΣΚΑΡ Τhomas Stellmach, της ταινίας «Portrait Wang Bing» του Tobi Sauer και της παραγωγής του Arcadian Screenings Καψια Η Υπόγεια Πολιτεία.