Εκδήλωση για τα ΑΜΕΑ και τον ρατσισμό

Κορυφώθηκε το αφιερώμα στα «Άτομα με Αναπηρία» το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου στο πλαίσιο του Arcadian Screenongs 2019. Μια πρωτοβουλία που υλοποιήθκε χάρη στο Επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού Εκπαίδευση και Δια Βίουμάθηση-ΕΣΠΑ, Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Ο διεθνούς φήμης συγγραφέας παιδικών παραμυθιιών Ευγένιος Τριβιζάς έφτασε στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο για την ειδική εκδήλωση πολυθέαμα-ακρόαμα που ξεκίνησε υπό τους ήχους 35μελής χορωδίας σε σκηνοθεσία-χρογραφία της σοπράνο Γιελένα Γιοβάνοβιτς.

Αμέσως μετά, ακολούθησε σε ζωντανή οπτικοακουστική μετάδοση από τη θεατρική ομάδα Τρίπολης "Η τελευταία μαύρη γάτα" με αφηγητή τον Γιώργο Ηλιόπουλο και στους ρόλους της γάτας την Αντωνία Μπαντούνα και του Γάτου τον Μαρίνο Δελλή.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με μια εμπνευσμένη και τεκμηριωμένη ομιλία του Ευγένιου Τριβιζά στην οποία στηλίτευσε τις προκαταλήψεις απέναντι στη διαφορετικότητα των ανθρώπων και τα άτομα που γεννήθηκαν με φυσικές αδυναμίες. Με τον ξεχωριστό του λόγο παράλληλα, ο πολυδιαβασμένος συγγραφέας εξέφρασε την ανάγκη να αναπτυχθέι μια κουλτούρα κατανόησης και αλληλεγγύης για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και τα "Άτομα με αναπηρία".

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι περίπου 1000 άτομα παρακολούθησαν τη συγκεκριμένη εκδήλωση.