ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ Φτιάξε τη Δική σου Ταινία 13,14,15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

O δεύτερος σταθμός των εργαστηρίων μας συνεχίζεται με όσους πήραν μέρος στο σεμινάριο του Μαίου. Θα διεξαχθεί πάλι στο 4ο Λύκειο , αλλά τώρα περιμένουμε και τη νέα γενιά.
Ανοικτή πρόσκληση σε εκπαιδευτικούς, Γυμνάσια Λύκεια και κάθε φίλο του κινηματογράφου. Ελάτε στα εργαστήρια του ArcadianScreenings με μια ιστορία, ένα γεγονός , ένα πολιτιστικό πρότζεκτ στα σχολεία, ή απλώς με  μια ιδέα, ή ακόμα και με ένα όνειρο. Τέσσερις καταξιωμένοι εκπαιδευτές θα σας δείξουν πώς να το κάνετε ταινία ντοκιμαντερ. Αιτήσεις ως τις 7 Οκτωβρίου στην ιστοσελίδα http://www.arcadianscreenings.gr/index.php/el/contact-el
Το ωρολόγιο πρόγραμμα των εργαστηρίων Παρασκευή 13/10, ώρες : 16.00- 20.30. Σάββατο 14/10, ώρες 10.30 πμ-14.30, και 16.00-20.00, Κυριακή 15/10, ώρες 11.00 έως 18.00. Το σεμινάριο είναι δωρεάν. Διατίθενται κάμερες επίσης δωρεάν. Όλες οι ταινίες θα προβληθούν στο Φεστιβάλ ArcadianScreenings 2018 Φεβρουαρίου23-28.
Ήδη ένδεκα ιστορίες από την Αρκαδία πήραν το δρόμο της δημιουργίας στο εργαστήριο του Μαΐου. Ιστορίες για τον Πάρνωνα και τη «μπλέ ανάπτυξη», τις καινοτομίες στην εκπαίδευση και τον πολιτισμό, τα ανέστια μουσεία και το πάθος των συλλεκτών, την άγνωστη πορεία  των ραδιοερασιτεχνών της Τρίπολης, τα μοναδικά κειμήλια από την κληρονομιά του Αλέξανδρου Παπαναστασίου, τον κύκλο των ρομαντικών εραστών του ποδηλάτου, τον ταχυδρόμο του χωριού, αυτοβιογραφικές ταινίες και μικρές ιστορίες, που ψηλαφούν τη μεγάλη εικόνα της Ιστορίας. Ενθουσιώδεις δημιουργοί σε ενα τριήμερο (26,27,28 Μαίου)  εντατικής δουλειάς στο 4ο Λύκειο, που φιλοξένησε το εργαστηριο χάρη στη γεναιοδωρία του διευθυντή κ Ζαφειρόπουλου. Τεσσερις εκπαιδευτές, Παναγιώτης Ράππας, Αγγελος Κοβότσος, Γιώργος Μαντάς και Κώστας Σπυρόπουλος εδωσαν τον καλύτερο τους εαυτο για να γινει και πάλι το Arcadian Screenings ένα δημόσιο βήμα δημιουργίας, συμμετοχής και διαβούλευσης για τα σύγχρονα προβλήματα της πόλης και την συλλογική ταυτότητα της Αρκαδίας.